BODYSCAN – ZISTI ČO SA DEJE VO VNÚTRI

Nevieš, či dosahuješ ciele? Zisti, ako si na tom v skutočnosti a sleduj svoje pokroky pomocou špičkovej technológie v BodyScan.

Máš nastavený nový plán, upravenú stravu, ideš si aj zacvičiť. Ak ale naozaj chceš, aby bola tvoja snaha efektívna, mal/a by si vedieť, či tvoje stravovacie a pohybové návyky naozaj fungujú.

Chceme ti uľahčovať cestu za tvojimi cieľmi a preto sme sa spojili s odborníčkou na diagnostiku tela – Danielou Nestorovou a jej spoločnosťou BodyScan. #pracujemesnajlejpšími

Daniela Nestorová & BodyScan

Od roku 2017 sa venuje odbornej diagnostike tela na InBody 770, čo je jeden z najpresnejších strojov na meranie kompozície tela vo svete, využívaný hlavne v medicíne a športe. Zároveň sa vo vstupnej diagnostike venuje základnému kardiovaskulárnemu prehľadu a stresovým faktorom u svojich klientov.

Do dnešného dňa zmerala približne 2000 klientov od hobby športovcov, ľudí ktorí potrebovali zmeniť svoj životný štýl až po profi slovenských aj svetových športovcov. Pôvodne vyštudovala informatiku a psychológiu, ale momentálne sa venuje hlavne navrhovaniu optimálnych stravovacích plánov pre svojich klientov a motiváciou k zdravému životnému štýlu.

Má za sebou niekoľko školení v oblasti športovej výživy, preventívnej výživy a v manažmente obézneho klienta. Zaujíma sa skôr o dlhodobý dopad a celkové zlepšenie životného štýlu u svojich klientov ako len o samotné chudnutie.

Jej motto je : “Čísla nepustia.” Preto sa opiera o overovanie správnosti spravovacích a tréningových režimov prostredníctvom špičkovej diagnostiky tela.

daniela nestorová

Špičková diagnostika tela pomocou InBody 770

Spoločnosť BodyScan ako jediná na Slovensku používa prístroj InBody 770, ktorý je špičkou v bio-impedačnom meraní. Je najvyššej triedy spomedzi InBody prístrojov a je určený pre profesionálov a špičky vo svojom obore. Používa metódu osembodových dotykových elektród a následne analyzuje výsledky prostredníctvom technológie DSM-BIA.

Táto technológia je založená na meraní tela nie ako celku, ale po jednotlivých častiach (ľavá ruka, pravá ruka, trup, ľavá noha, pravá noha), čo poskytne človeku dokonalý prehľad o kompozícii jeho tela. Meranie prístrojom InBody trvá pár minút, je neinvazívne a poskytuje výsledky o Vašom tele na veľmi vysokej úrovni.

Aké výsledky dokáže zistiť?

  • Množstvo telesného tuku
  • Hmotnosť kostrového svalstva
  • Objem vody v organizme
  • Proteíny a minerálne látky
  • Celková hmotnosť
  • Viscerálny (útrobný) tuk
  • BMI index, WHR index, ABSI index
  • Bazálny metabolizmus
  • Rozloženie tukov a svalov v jednotlivých častiach tela
  • Vyváženosť jednotlivých častí tela
  • Odporúčanie na cieľovú váhu
  • História a priebeh meraní

inobdy

Cenné informácie o úrovni stresu, zdraví srdca a ciev

Každý z nás už vie, že stres vo veľkej miere negatívne ovplyvňuje naše zdravie. Pravidelné monitorovanie zdravotného stavu pomáha predchádzať vážnym ochoreniam. Chceš vedieť ako si na tom?

Certifikovaný prístroj Max Pulse prostredníctvom akcelerovanej fotopletyzmografie do 3 minút vyšetruje neinvazívnym spôsobom stav periférneho cievneho systému, stav kardiovaskulárneho systému a celkovú priechodnosť ciev. Zároveň vie poskytnúť kvantitatívne hodnotenie autonómneho nervového systému a celkovú odolnosť voči stresu.

BodyScan meraním sme prešli aj my

Zaujímalo nás, čo všetko v spoločnosti BodyScan dokážu zistiť o zdravotnom stave človeka. Ako prvé nám pomocou prístroja Max Pulse Daniela diagnostikovala stav periférneho cievneho systému, priemerný tep a priechodnosť ciev. Tieto merania dopadli skvelo. Priemerný tep bol nižší ako u väčšiny populácie, čo súvisí s vykonávaním športovej činnosti. Priechodnosť ciev bola výborná (96%).

Oproti bežným meraniam sme sa dozvedeli aj naše celkové stresové skóre, výšku telesného a psychického stresu, stresovú odolnosť, index únavy a vyváženosť autonómneho nervového systému – stresové skóre bolo nízke – 34 zo 100. Nasledovalo zmeranie krvného tlaku a výšky. Počet tepov zodpovedal zisteniam prístroja Max Pulse, tlak bol nižší, čo môže opäť súvisieť s vykonávaním anaeróbnych tréningov. Potom sme sa pustili do merania na prístroji InBody 770.

Celkový výsledok – InBody stav bol 74. Ako prvé sme sa dozvedeli výsledky ako celková voda v tele, proteíny, minerály a množstvo telesného tuku. Všetky 4 hodnoty boli v norme. Ďalej sme zistili hmotnosť kostrového svalstva a množstvo telesného tuku. Aj tento pomer bol v normále – zvýšiť množstvo svalstva však nikdy nie je na škodu. Dozvedeli sme sa tiež % tuku v tele – podľa WHO je pre mladú ženu v norme 18 až 28% telesného tuku.

bodyscan steffit

Ďalšou zaujímavosťou bola pre nás analýza svalov a tukov podľa jednotlivých segmentov tela a ich pomer. Ľavé rameno malo o niekoľko 1,2% viac svalov ako pravé, pravá noha o 0,3% viac ako ľavá. Segmentová analýza telesnej vody zistila, či je objem vody v tele dostatočný a rovnomerne rozložený vo všetkých častiach tela. U nás to bolo v poriadku, nakoľko dlhodobo dodržiavame pravidelný pitný režim. Zistili sme tiež výšku viscerálneho tuku či pomer obvodu pásu a bokov.

Všetky výsledky nám Daniela podrobne interpretovala a navrhla tiež ďalšie odporúčania. Nakoľko je však z jedného merania ťažšie urobiť konkrétne závery, efektívnejšie je sledovať stav tela pravidelne (minimálne raz do mesiaca), aby sme videli dlhodobý trend a či nie sú výsledky skreslené momentálnym stavom (napr. nedostatok spánku počas noci).

Pracujeme s najlepšími – špeciálna zľava pre klientov StefFit

Vieme, že postaviť sa na váhu a sledovať len toto číslo môže byť klamlivé. Dôležitejší je pomer svalov a tukov v tele – svaly sú totiž ťažšie ako tuk a preto aj keď sa vám možno zdá, že váha sa nehýbe, inak bude vyzerať svalnatá žena so 63kg a inak žena, ktorá má takisto 63kg, ale vyšší pomer tukov.

Vďaka meraniam v BodyScan viete podrobne sledovať, ako sa vaše telo mení v čase a či je vaša strava a tréningový režim optimálny. Pre našich klientov sme vybavili 25% zľavu na:

  • Komplexnú analýzu tela, kardiovaskulárneho systému a úrovne stresu pomocou prístrojov InBody 770 a Max Pulse za 40€
  • Komplexnú analýzu tela pomocou InBody 770 za 30€ 

Zľavu si uplatníte pri objednávke merania – do poznámky nezabudnite uviesť, že ste klientom StefFit.

 

Zdieľajte tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Scroll to top