olivový olej

GRÉCKA KUCHYŇA A UNIKÁTNE OLIVOVÉ OLEJE [NOVINKA]

Aj keď tento rok bolo opäť v pláne spoznávať ázijskú kuchyňu a stravovacie návyky ľudí v Ázií, nepriaznivá cestovateľská situácia mi to nedovolila. Osud ma zaviedol do Grécka, kde som získala príležitosť spoznať inú, tentoraz európsku – grécku kuchyňu.

Už niekoľko rokov sa stravujem iba na našich StefFit krabičkách. Ich zloženie už ja aj môj žalúdok dôverne poznáme a presne viem, aký vplyv majú na moje telo. Vždy mám menšie obavy z inej kuchyne a predovšetkým z nekvalitných – narýchlo pripravených jedál. 

Peloponéz a grécka kuchyňa

Na dovolenke som bola v časti Peloponéz, kde som stretla slovenského tenisového trénera. Pôsobí v Grécku už niekoľko sezón a s nadšením som počúvala jeho slová o krajine, ale predovšetkým o gréckej gastronómií.

Grécka kuchyňa sa vyznačuje jednoduchosťou a čerstvosťou surovín – rôzne zeleninové šaláty a strukoviny, bylinky, jogurty, kozí syr, čerstvé mäso a ryby. Typickými jedlami sú gyros, tzatziki, grécky jogurt, pita chlieb či sušené ovocie. Chýbať nesmie olivový olej.

grécka kuchyňa

,,Vedeli ste, že Gréci takmer pred každým jedlom konzumujú olivový olej?”

Práve v časti Peloponéz sa vyrábajú jedny z najkvalitnejších olejov z celého sveta, ktoré majú pozitívne účinky pre telo.

Iliaki Elaiourgia – extra panenský olivový olej Ellio

Iliaki Elaiourgia je spoločnosť zameraná na výrobu olivového oleja so svojou základňou v Epitaliu, malom mestečku v gréckom okrese Ilia. V roku 1910, Efthymios Tsaoussis vybudoval prvý mlyn na mletie olív v malej dedinke zvanej Makrissia, Olympia. 

Na začiatku sa ešte používali kone, ktoré hýbali obrovskými brúsnymi kameňmi. Neskôr bol pridaný dieselový motor. Dnes je to už 3. generácia vlastníkov, ktorá spracováva a predáva olej s rovnakou láskou ako ich predkovia. 

Zdroj: http://www.iliaki-elaiourgia.gr/en/

Spoločnosť spĺňa všetky kritériá dané autoritami a a neustále sa snaží o naplnenie toho najvyššieho štandardu kvality a nutričnej hodnoty. 

Olivy sú zbierané v olivových hájoch v oblasti Olympia a taktiež v menších kopcovitých častiach na západe Peloponéz. Kvalita olív vychádza z lokálnej klímy, ktorá umožňuje nezávislosť od zavlažovania, a predovšetkým vďaka odrode Koroneiki

Táto odroda je jedna z najstarších v celom Grécku a zaručuje vysoko kvalitný olivový olej bohatý na antioxidanty a živiny, s ovocnou chuťou a prenikavou arómou. Prečítajte si, aké druhy olivových olejov ponúkajú.

ellio

Spoločnosť vyváža pre maloobchod aj veľkoobchod do celého sveta. Amerika, Panama, Rusko, Nemecko, Srbsko, Hongkong a Holandsko sú jednými z krajín, kde sa extra panenský olivový olej Iliaki Elaiourgia už vyváža. Cieľom spoločnosti je, aby ich extra panenský olivový olej precestoval celý svet.

StefFit a Váš nový najkvalitnejší olivový olej Ellio

V našej krabičkovej strave StefFit používame len tie najkvalitnejšie suroviny. 

Chceme, aby sa Slovensko stalo jednou z ďalších krajín, do ktorej sa tieto vysoko kvalitné oleje dovážajú a podporiť tak ich misiu, aby precestovali celý svet. 

Zhodou okolností práve tento tenisový tréner pozná majiteľa spoločnosti Iliaki Elaiourgia. Podarilo sa nám dohodnúť spoluprácu s naším novým partnerom a dostať tento výnimočne kvalitný olej exkluzívne na Slovensko a to rovno do našej kuchyne

Nesmierne sa teším, že cesta do Grécka mi opäť priniesla niečo nové. Som šťastná, že moje skúsenosti a tieto kvalitné oleje môžeme využívať aj pri varení našich jedál pre Vás.

Už od októbra vo Vašich krabičkách.

S pozdravom

Denisa Stefanova

Zdieľajte tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Scroll to top