lunter tofu

STEFFIT + LUNTER TOFU = VÝŽIVNÉ VEGETARIÁNSKE JEDLÁ

V našich vegetariánskych jedlách si môžete vychutnávať to najkvalitnejšie tofu či vegán párky od spoločnosti LUNTER. Prečo používame ich výrobky?

Vegetariáni a vegáni potrebujú kvalitné zdroje rastlinných bielkovín. Jedným z nich je aj sója. Nie je však sója ako sója. Záleží nám na jej pôvode, spôsobe spracovania a pridaných látkach.

,,Kvalita surovín v StefFit receptoch je u nás vždy na prvom mieste.“

Preto sa spájame iba s tými najlepšími na trhu. Jednými z nich je aj slovenská spoločnosť Alfa Bio, ktorá vyrába nutrične bohaté sójové výrobky.

lunter

Od malej rodinnej firmy až k 2. najväčšiemu výrobcu tofu v Európe

Z rodinného domčeku v Banskej Bystrici po 30 rokoch tvrdej práce, neustálych inovácií, chuti a odvahe zlepšovať životný štýl, stravovacie návyky a zdravie ľudí, dnes už majú moderný komplex výrobných liniek a vyše 200 zamestnancov. Viac než 310 ton tofu a nátierok mesačne expandujú do 18 krajín Európy. Neustále bádajú po nových receptoch a možnostiach zvýšenia miery rastlinnej stravy v našich jedálničkoch.

,,Na výrobu čisto rastlinných výrobkov spotrebujeme 13x menej vody, potrebujeme 18x menej pôdy a vyprodukujeme 2x menej oxidu uhličitého ako na výrobu rovnako nutrične bohatých potravín pochádzajúcich zo živočíšnej produkcie.“

Obaly sú z recyklovateľných plastových materiálov, pracujú však na ich čisto rastlinných verziách. Suroviny dovážajú od lokálnych dodávateľov a využívajú ekologický zemný plyn.

Sója bez GMO, umelých farbív a konzervačných látok

Vďaka LUNTER Tofu máte na tanieri 100% rastlinnú, nutrične bohatú stravu bez konzervačných látok. Sóju, z ktorej pripravujú výrobky, pestujú ich partnerskí certifikovaní farmári podľa najvyšších ekologických štandardov, bez použitia geneticky modifikovaných organizmov GMO.

Vysokokvalitnú sóju spracúvajú tradičnými a stáročiami overenými postupmi, ktorých podstatou je varenie a fermentácia bôbov. Takto pripravená potravina má preukázateľne priaznivé účinky na ľudské zdravie. Výrobky sú pripravené výhradne z čerstvých rastlinných surovín, šetrne spracovaných tak, aby si zachovali všetky svoje dobré vlastnosti. Nepoužívajú žiadne konzervačné či iné umelé látky.

Ich produkty takisto obsahujú pre telo dôležitú vlákninu, vitamíny, omega-3 mastné nenasýtené kyseliny či ďalších 20 aminokyselín.

tofu natural

Prečo je sója skvelým zdrojom potravy pre ľudí?

Sója je plnohodnotnou rastlinnou bielkovinou, s nízkym obsahom tuku. Má vysokým obsah vlákniny a omega mastných nenasýtených kyselín 3 a 6. Sójové bôby obsahujú veľké množstvo spektra vitamínov B a minerálov ako mangán, selén, draslík, horčík, železo a vápnik. Konzumácia sóje teda predstavuje vzácny zdroj živín už pri malom množstve. Pomáha znižovať krvný tlak, cholesterol, pri ochoreniach obličiek, ženám pri menopauze, pôsobí aj ako prevencia cukrovky a pred ďalšími civilizačnými ochoreniami.

Možno ste však zachytili články či informácie o škodlivosti sóje. Vždy je však potrebné rozlišovať medzi spracovanou sójou s GMO, ktorá sa pridáva do sladkostí, pečiva a ďalších výrobkov a prirodzene varenou a fermentovanou sójou s vysokou kvalitou, akú obsahujú práve LUNTER produkty.

LUNTER TOFU

Do našich bezmäsitých receptov pravidelne pridávame LUNTER Tofu – naturálne alebo údené. Práve tofu má široké využitie a dá sa pripraviť do veľkého spektra našich receptov. Pridávame ho ako náhradu za mäso alebo napríklad pri príprave vegánskej praženice.

steffit tofu

LUNTER VEGÁN PÁRKY

Novinkou v našich jedlách sú aj 100% rastlinné vegánske LUNTER Párky. Základnou surovinou pri ich výrobe je práve nutrične bohaté LUNTER Tofu – žiadna zmes extrudovaných či izolovaných práškov ako pri klasických sójových párkoch. Jeho výhodou je aj skvelá chuť. Nedávno ste ich mohli ochutnať napríklad vo vegetariánskom segedíne, anglických raňajkách alebo v šošovicovej omáčke.

lunter vegán párky

V StefFit sme nesmierne šťastní, že Vám – našim klientom môžeme variť tie najchutnejšie zdravé prekvapenia s tými najkvalitnejšími surovinami ako je Tofu od slovenského výrobcu LUNTER. Ich produkty nájdete aj v našich obchodných reťazcoch. Na ich stránke alebo YouTube kanáli nájdete veľa chutných receptov, ktoré môžete vyskúšať počas víkendu. 🙂

 

Zdieľajte tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Scroll to top