KAŽDÝ BY MAL POZNAŤ OVERENÉ VÝHODY OLIVOVÉHO OLEJA [INFOGRAFIKA]

Aké sú výhody olivového oleja ráno nalačno? Ako spoznať kvalitný olivový olej? Ako ho konzumovať pred raňajkami? Prezradíme v článku.

Gréci, Taliani či Španieli poznajú zázračné výhody olivového oleja už dlhé roky. Štatisticky sa práve obyvatelia stredomoria dožívajú dlhšie a majú nižší výskyt kardiovaskulárnych ochorení ako obyvatelia Slovenska. Čím to je?

Stredomorská strava sa vyznačuje vysokým podielom ovocia, zeleniny a pravého extra panenského olivového oleja. Vedeli ste, že denná odporúčaná dávka olivového oleja sú 3 čajové lyžičky? Jedna z nich by mala byť vždy ráno nalačno.

ellio

Ako konzumovať olivový olej nalačno?

Zdá sa vám hnusné vypiť olivový olej samostatne? Nečudujeme sa. Zo začiatku vám to môže pripadať veľmi divné. Ak to však dokážete, super pre vás. Ak nie, máme na to overený trik. Je veľmi jednoduchý – zmiešajte olivový olej spolu s citrónom a teplou vodou:

Ingredience:

  • Teplá voda
  • Šťava z 1/4 citróna
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja

Čo hovoríte? Chutnejšie? Určite áno, a navyše s ďalšími zdravotnými výhodami. Vitamín C v citróne posilňuje imunitu a pomáha predchádzať nachladnutiam a chrípkam. Teplá voda skvele prečistí organizmus. Dostaneme tak 3v1 – bohatú dávku vitamínov, antioxidantov a lepšie trávenie.

Pozor! Nekonzumujte hocijaké olivové oleje. Kupujte vždy len pravý extra panenský olivový olej, ktorý obsahuje široké spektrum účinných látok. Vyhýbajte sa riedeným olivovým olejom alebo lacným slnečnicovým. Kvalitný olivový olej spoznáte tak, že vás páli v hrdle.

Aké sú zdravotné výhody olivového oleja?

Benefitov olivového oleja je veľmi veľa. Prečisťuje organizmus, odbúrava pečeňový tuk, chráni srdce, má silné protizápalové účinky, pomáha pri chudnutí a reumatickej artritíde, znižuje riziko cukrovky 2. typu či bojuje s rakovinovými bunkami.

výhody olivového oleja

VYSKÚŠAJTE SI VÝHODY OLIVOVÉHO OLEJA NA VLASTNEJ KOŽI

Kvalitný extra panenský olivový olej sa považuje za jeden z najzdravších tukov na svete. Vďaka silným antioxidantom pomáha srdcu, mozgu, kĺbom a ďalším orgánom tela. Doprajte si každé ráno lyžicu olivového oleja nalačno a vyskúšajte jeho zdravotné účinky. Hovorí sa, že už po týždni uvidíte prvé výsledky, ideálne je však vydržať minimálne mesiac.

Objednajte si náš najkvalitnejší extra panenský olivový olej Ellio, ktorý pre vás dovážame priamo zo srdca olivových plantáží v Grécku.

 

 

Zdieľajte tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Scroll to top